Puur plezier met pioenen

Seizoen: van half mei tot eind juni

De charme van pioenen laat niemand onberoerd. Deze weelderige en elegante bloem is prachtig in landelijke boeketten, maar ook onweerstaanbaar als enkele bloem. Pioenen zijn typische seizoensbloemen en de meeste soorten zijn verkrijgbaar van half mei tot eind juni. Kwekers oogsten de bloemen met de hand en kunnen aan de knop voelen of ze rijp genoeg zijn. Eenmaal in de vaas kun je er ruim een week genieten van pioenen.

pioenrozen_3

Romantisch veldboeket
Pioenen maar laten zich prima combineren met andere zomerbloemen. Samen met Astilbe of Delphinium in witte of zachtroze tinten creëer je een romantisch veldboeket.

 

Tips van de kweker

  • Zorg voor een schone vaas met ruim en helder water.
  • Snij de stelen schuin af en verwijder eventueel blad dat in het water staat.
  • Voeg snijbloemenvoedsel toe aan het water. De pioenen komen mooier open en de kleur blijft langer behouden.
  • Zet pioenrozen niet in het directe zonlicht, op een koele(re) plek bloeien ze langer.

pioenrozen_1

Solo
Verzamel eens verschillende glazen vazen en vul ze met een of meerdere pioenen. Je kunt de stelen op de gewenste lengte (schuin) afsnijden

 

pioenrozen_2

Zomerse energie
Zin in een boeket vol zomerse energie? Combineer dan verschillende bloemen en kleuren. In dit boeket zitten pioenen, Asclepia, Celosia en Ageratum.

 

pioenrozen_4

Sarah Bernhardt
De bekendste pioen is ‘Sarah Bernhardt’, vernoemd naar een franse actrice (1844-1923). Deze pioen kenmerkt zich door haar volle bloem en lichtroze kleur.

 

Related Images:

Sorry, the comment form is closed at this time.