Vrolijke najaarsbui – Chrysant kleurt herfst

Het najaar is een goede tijd om een portie vrolijkheid in huis te halen. Bijvoorbeeld met de chrysant. Vanaf september barst het seizoen van deze snijbloem weer los vol met verschillende bloemvormen in prachtige najaarstinten. Ook wanneer regendruppels zachtjes tegen het raam tikken, stralen chrysanten een en al vrolijkheid uit. En dat werkt aanstekelijk…

20140923_chrysant_3 - kopie 20140923_chrysant_4 - kopie

Chrysant Vaastopper

Chrysanten zijn echte herfstoppers en hebben drie verschijningsvormen: de bekende troschrysanten, de grote pluischrysanten en de kleine Santini’s. In het najaar is het kleurenpalet van alle soorten optimaal: van dieppaars tot warm oranje en van spierwit tot romantisch roze. Door hun lange en sterke bloemsteel kun je haast eindeloos variëren met lengtes. Snij de stelen schuin af en zet de bloemen in een schone vaas met water. Chrysanten kunnen dan wel een bloeitijd van drie weken hebben.

 

20140923_chrysant_2 - kopie

Chrysant Bloemetjesgordijn

Wees dit najaar eens extra creatief. Een flessenrek tover je bijvoorbeeld eenvoudig om tot een bloemenvaas. Zet in elke fles een chrysant en… voilà!Of vul glazen buisjes met water en een chrysant. Bind er een touwtje om en hang ze voor het raam als een bloemetjesgordijn. Behalve vazen kun je ook zogenaamd steekschuim gebruiken. Dat is verkrijgbaar in blokken en bollen. Laat het steekschuim goed vocht opnemen en ‘prik’ er één voor één kort afgesneden chrysanten in. Zo creëer je opvallende en vrolijke ‘bloembollen’ in huis.

 20140923_chrysant_1 - kopie

Chrysanten zijn verkrijgbaar bij bloemist, supermarkt en marktkraam. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.mooiwatbloemendoen.nl.

Related Images:

Sorry, the comment form is closed at this time.