Echeveria, Woonplant van de maand augustus

In augustus is Echeveria aan de beurt als de Woonplant van de maand. Deze vetplant komt oorspronkelijk uit Mexico, is er in verschillende tinten en kan wel tegen een stootje.

20140819_echeveria_2

Vlezige blaadjes in rozetvorm

Wat meteen opvalt aan de Echeveria zijn de dikke, vlezige blaadjes die groeien in rozetvorm. Deze blaadjes variëren per Echeveriasoort in kleur van grijsgroen tot lila en roodachtig. Sommige Echeveria’s bloeien ook. Dan komen er bloeistengels uit de plant versierd met gele, oranje, rode of roze bloemetjes.

20140819_echeveria_3

Bestand tegen Mexicaanse droogte

De Echeveria behoort tot de familie van vetplanten (Crassulaceae). De dikke blaadjes, stengels en wortels van de plant hebben een belangrijke functie. Ze slaan namelijk water op tijdens het groeiseizoen. Heel slim, want zo overleeft de vetplant lange perioden van droogte in zijn geboorteland Mexico. Dat doet de plant vervolgens ook op jouw vensterbank of op je terras.

20140819_echeveria_4

Ideale plant voor zomervakanties

De Echeveria houdt van een zonnige standplaats, maar gedijt ook prima op een plek in de halfschaduw. Een klein beetje water geven is voldoende om de plant tevreden te houden. Dat maakt de Echeveria ideaal voor de zomervakanties; hij kan namelijk 2 tot 3 weken zonder water. Om de plant goed te laten groeien kun je ‘m het beste om de drie jaar verpotten, het liefst in de lente voor een optimaal effect.

20140819_echeveria_1

Leuk om te weten: 

  • Je kunt jouw Echeveria in de zomer ook prima op je terras of balkon neerzetten.
  • De plant is genoemd naar Antansio Echeveria, een Mexicaanse plantenkenner uit de 19de eeuw.
  • Op de vlezige bladeren van de Echeveria zie je vaak een was-of poederlaag of haartjes, dit is natuurlijke bescherming tegen felle zonneschijn.
  • De Echeveria Miranda past in ieder interieur, deze is namelijk in alle kleuren verkrijgbaar, door kleuring op natuurlijke basis.
  • Wist je dat er een Echeveria ‘Glowing Star in the Dark’® bestaat? De plant absorbeert overdag lichtenergie en straalt die uit in het donker.
  • De grootste Echeveria kan wel 50 centimeter in doorsnee worden.
  • Zitten er dode blaadjes onderaan je Echeveria? Deze krimpen vanzelf in en verdwijnen onder de plant.
  • Een combinatie van verschillende soorten Echeveria in een grote schaal geeft een prachtig en kleurrijk effect.
  • Wist je dat er wel 150 soorten Echeveria bestaan?
  • Een Echeveria is een ideaal cadeau voor vergeetachtige types: het geeft niet als je af en toe vergeet de plant water te geven.

Related Images:

Sorry, the comment form is closed at this time.